Vremenska napoved za Ljubljano: 7. januar 2024

Ljubljana se sooča s hladnim in oblačnim vremenom

V Ljubljani in okolici danes pričakujemo oblačno vreme. Padavine, ki so zaznamovale jutranje ure, bodo skozi dan slabele in postopoma ponehale. Zjutraj in dopoldne bo meja sneženja ostala na nadmorski višini približno 500 metrov. Vetrovne razmere bodo zaznamovane s severnim do severovzhodnim vetrom, pričakujemo lahko tudi zmerno burjo na Primorskem. Temperaturni razpon se bo gibalo med 1 in 6 stopinj Celzija, na Primorskem pa lahko doseže tudi okoli 10 °C.

Za jutrišnji dan je napovedano pretežno oblačno vreme. Vremenske razmere bodo podobne današnjim, s severovzhodnim vetrom in burjo na Primorskem. Jutranje temperature se bodo spustile vse do -5 stopinj Celzija, na Primorskem pa bodo nekoliko višje, od 3 do 6 stopinj Celzija. Dnevne temperature se bodo gibale okoli ledišča, na Primorskem pa okoli 6 °C.

Napoved za prihajajoče dni

V prihodnjih dneh se obeta delno jasno vreme, zlasti na zahodu Slovenije, medtem ko bo drugod prevladovalo oblačno nebo. Vremenske razmere bodo vetrovne in še nekoliko hladnejše. V sredo pričakujemo postopno razjasnitev in umiritev vetra.

Posebna Opozorila

Zaenkrat ni izdanih posebnih vremenskih opozoril.

Vpliv Vremena na Počutje

V soboto so bile vremenske razmere obremenilne za mnoge ljudi, kar se je kazalo v slabem počutju, nemiru, razdražljivosti, motnjah spanja, utrujenosti in potrtosti. V nedeljo in ponedeljek bodo te obremenitve oslabele in postopoma ponehale.

UV Indeks

UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu dosegel vrednost okoli 1, kar pomeni nizko potrebo po zaščiti pred sončnimi žarki.

Leave a Comment