Vremenska napoved za Ljubljano 5.7-10.7: Prihajajo vroči dnevi z možnostjo neviht

Ljubljana se pripravlja na vročinski val, ki bo trajal več dni. Temperaturne napovedi za naslednji teden kažejo na visokomerljive vrednosti, ki bodo vplivale na vsakdanje življenje prebivalcev mesta.

Petek, 5. julij:
Vremenoslovci napovedujejo toplejše vreme v Ljubljani s temperaturami do 29 stopinj Celzija. RealFeel® bo še višji in bo dosegel 32 stopinj, zato se priporoča previdnost pri izpostavljanju soncu. UV-indeks bo dosegel 9, kar pomeni nezdrave pogoje za daljše bivanje na prostem. Veter bo pihal s hitrostjo 6 km/h iz juga.

Sobota, 6. julij:
Temperature bodo še narasle in dosegle 30 stopinj Celzija. Dan bo pretežno sončen, z le nekaj občasnimi oblaki. RealFeel® bo zopet okoli 32 stopinj, UV-indeks pa bo ostal visok pri vrednosti 9. Veter bo pihal iz zahod-jugozahodne smeri s hitrostjo 9 km/h.

Nedelja, 7. julij:
Nedelja bo prinesla še več sonca in višje temperature, ki bodo dosegle 31 stopinj Celzija. RealFeel® bo dosegel kar 34 stopinj, zato je priporočljivo ostati v senci ali uporabiti zaščito pred soncem. Veter bo pihal s 7 km/h iz jugo-jugovzhoda.

Ponedeljek, 8. julij:
Večinoma sončno vreme se bo nadaljevalo, temperature pa bodo ostale pri 31 stopinjah Celzija. RealFeel® bo ostal visok pri 34 stopinjah. Veter bo pihal iz vzhoda s hitrostjo 7 km/h.

Torek, 9. julij:
V torek se pričakuje nekaj sprememb, saj bodo temperature dosegle 32 stopinj Celzija, vendar bo obstajala 40-odstotna možnost neviht na nekaterih območjih. RealFeel® bo dosegel 36 stopinj, kar bo še povečalo občutek vročine. Veter bo pihal s hitrostjo 7 km/h iz vzhoda.

Sreda, 10. julij:
V sredo se pričakuje močna nevihta, temperature pa bodo dosegle 33 stopinj Celzija. RealFeel® bo dosegel kar 37 stopinj. Kljub nevihtam bo UV-indeks ostal visok pri vrednosti 9. Veter bo pihal s hitrostjo 7 km/h iz vzhoda.

Ljubljana bo torej v naslednjih dneh doživela vročinski val, zato se prebivalcem priporoča, da se izogibajo daljšemu izpostavljanju soncu, pijejo dovolj tekočine in uporabljajo zaščitna sredstva proti UV žarkom. Možnosti za nevihte v prihodnjih dneh prav tako zahtevajo previdnost in pripravljenost na hitre vremenske spremembe.

Leave a Comment